Hava Durumu

AK Partili Esgin: Herkes işini yapsın, işine baksın!

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı Lale Akasoy kaleme aldığı bugün ki yazısında AK Parti Milletvekili Opr. Dr. Mustafa Esgin ile sohbetine yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2021 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2021 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AK Partili Esgin: Herkes işini yapsın, işine baksın!

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı Lale  Akasoy  kaleme aldığı bugün ki yazısında AK Parti Milletvekili Opr. Dr. Mustafa Esgin  ile sohbetine yer verdi.

İşte Akasoy'un yazısı:

AK Partili Esgin: Herkes işini yapsın, işine baksın!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde, ilimizde sağlığın birinci gündemi hiç şüphesiz kovid-19 aşısı. Biliyorsunuz geçen hafta sağlık çalışanlarına aşılama işlemi başladı ve bu hafta içinde bitmesi hedefleniyor.

Sonra Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği planlamaya göre sıra 65 yaş üstü vatandaşların aşılamasına geçilecek...

AK Parti Milletvekili Opr. Dr. Mustafa Esgin ile kovid-19 aşı uygulamaları, yatırımlar ve boş bekleyen kadrolar ile ilgili sohbet havasında bir görüşme yaptık.

Ak Partili Opr. Dr. Esgin, Sağlık Bakanlığı'nın aşı uygulaması ile ilgili mükemmel bir sistem kurduğunu ve planlamanın çok iyi gittiğini söyledi.

***

Daha sonra konu yatırımlara geldi...

Esgin, Acemler'de inşaatı devam eden Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin ikmal ihalesinin tamamlandığını, Yıldırım ve Osmangazi ilçelerine yapılması planlanan iki diş hastanesinin yatırım programına alındığını, Mudanya ve Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne 100'er yatak daha ekleneceğinin altını çizdi.

Ayrıca Opr. Dr. Esgin, Büyükorhan Devlet Hastanesi'nin bir ay, Harmancık Devlet Hastanesi'nin ise bir buçuk yıl sonra inşaatlarının tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

***

Vee...

Esgin ile yaptığımız görüşmede mevzu, özellikle hem sağlık personelinin, hem de sağlık alanında üst düzeyde görev yapan bürokratların heyecanla beklediği ve uzun zamandan bu yana söz konusu boş bekleyen makam koltuklarına kimlerin atanacağına geldi!

Esgin, kesin ve net konuştu:

"İlimizde, sağlık hizmeti sunumunda herhangi bir aksama söz konusu değil. Sorun olup olmadığına bakarız. Boş kadrolar olabilir. Aksayan bir şey varsa müdahale ederiz. Sağlık Müdürümüz sürekli sahada. İşine sahip çıkıyor..." dedi.

Anlayacağınız, boş bekleyen makam koltuklarına şimdilik kimseyi oturtmak gibi bir niyet söz konusu değil gibi...

Amma!

Bazı bürokratlar, "Makam sevdalıları!" koltukları kapmak için çalmadık kapı bırakmıyorlarmış...

Yani, boş koltuklara gözlerini dikmiş durumdalar!..

Sağlık ve siyasi kulislerde konuşulanlara göre söz konusu bu bürokratların; kendilerine referans olması için AK Parti İl Yönetimi ve ilçe yönetimindeki bazı siyasilere, kimi milletvekillerine, sendikalara, hatta bazı belediye başkanlarına dil dökmekten dilleri kurumuş vaziyette dolaşıp duruyorlarmış...

"Ah be gülüm/ Yoluna kul köle gönül kapılmış ağlarına/ Başım önde kapına geldim..." vaziyetlerindeymişler bugünlerde!

Neyse...

***

İşte tam bu noktada AK Partili Opr. Dr. Esgin, "Herkes işini, sorumluluğunu yapacak. Yani herkes işini yapsın, işine baksın!" şeklinde bir çıkış yaptı.

Esgin, "İlçe başkanı, belediye başkanının işine karışmamalı, belediye başkanları milletvekilliğine soyunmamalı. Herkesin sınırları var. Ben milletin vekâletini almışım. Hizmet takibi benim işim..." diye konuştu.

Ne bileyim!

Anlayan anlamıştır herhalde!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.