Hava Durumu

Ak Parti'de bir ilk! 'e-temayül' sistemi geliyor

Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan Ak Parti temayül yoklamasında teşkilat ilk kez elektronik ortamda oy kullanacak. 

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2018 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2018 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Ak Parti'de bir ilk! 'e-temayül' sistemi geliyor

Temayül Yoklamalarında AK Parti, yeni bir sistemi hayata geçirecek. 

Bugüne kadar geleneksel yöntemle yapılan temayül yoklamaları, bundan sonra Elektronik Temayül yani 'e-Temayül' sistemiyle yapılacak. 

Temayül yoklamasının yapılacağı alana gelen partili, imza ve kimlik karşılığında ilçesine uyarlanmış manyetik kartla bilgisayar üzerinden oy kullanabilecek. 

Sonuçlar geleneksel sistemde 15 günde belli olurken, yeni sistemle 1 günde belli olabilecek. 

Bu sistemin amacının ise gereksiz mesai harcamasını ortadan kaldırmak, geçersiz oy kullanımını önlemek, malzeme israfını önlemek, sonuçların gizliliğini korumak, gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve anında sonuç almak olarak açıklandı. 

BURSA OY ÇUVALLARI ÇİFTLİĞE GİTMİŞTİ

Daha önceki yıllarda yapılan oylamalarda, oy çuvallarının Mezitlerde atılması, Unakıtan'ın Bursa oy çuvallarını Ankara yerine çiftliğine götürmesi, oyların fotoğraflanması gibi iddialar gündeme gelmişti.

Yaşanabilecek bu tür olayların önüne geçmek için mevcut uygulama yerine elektronik oy sistemini getiren teşkilat, böylelikle çıkan sonucun Ankara'da daha ciddiye alınacağını umuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.