Hava Durumu

AK Parti Bursa ve 80 ilde e-temayül

AK Parti'de yerel seçimlerde aday belirleme sürecinin en önemli adımlarından biri dün atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2018 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AK Parti Bursa ve 80 ilde e-temayül

Türkiye genelinde dün sabah saat 10.00'da aynı zamanda başlayan temayül yoklamasında 145 bin partili, ilk kez 81 ilde oylarını dijital olarak genel merkeze iletti. AK Parti'ye 5-16 Kasım tarihlerinde 7 bin 180 kişi belediye başkanı aday adaylığı için başvurmuştu. İl genel ve belediye meclisi üyelikleri için ise 3 Aralık saat 19.00'a kadar başvuru yapılabilecek.

Oylama, Ankara Spor Salonu'nda tüm Türkiye ile aynı anda başladı. AK Partililer üç bölge için kurulan dokuz masada kayıtlarını yaptırdıktan sonra kendileri için hazırlanan 40 kabinde elektronik ortamda oylarını kullandı.

İZMİR'DE LOKMALI KARŞILAMA

İzmir'de yaklaşık 4 bin partili, bilgisayar aracılığı ile oy kullandı. İzmir'de 128 ilçe belediye başkan aday adayı ile üç büyükşehir belediye başkan aday adayları için dijital ortamda oy kullanan partililer, aday gösterilmesini istedikleri isimleri bilgisayar üzerinden yazarak, doğrudan AK Parti Genel Merkezi'nde belirlenen sisteme gönderdi. Temayül yoklaması için Halkapınar Kapalı Spor Salonu'na gelen aday adaylarının kimi partilileri gülle karşıladı., kimiyse lokma döktürdü.

İstanbul'da 455 aday adayının müracaatı oldu. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda 5 bin 100 kişinin katılımıyla temayül yoklaması yapıldı. Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığı'nın önünde kurulan çadırda kayıt yaptıran teşkilat mensupları daha sonra salonlarda oylarını kullandı. 

BURSA'DAKİ YOKLAMAYA YOĞUN KATILIM

Aday adaylığı sürecini tamamlayan AK Parti Bursa İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 17 İlçe Belediye Başkanlığı için başvuru yapan 176 aday için sandığa gitti. Merinos AKKM'ye gelen binlerce partili, gönlündeki adayın seçimlere katılmasını sağlamak için oy verdi, 2 bin 500 üzerinde partili katıldı. Tüm delegeler Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için, ilçe delegeleri ise kendi ilçe Belediye Başkan adayları olmak üzere 2 oy kullandı.

TEŞKİLATIMIZIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, aday belirleme sürecinde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Adaylık başvuruları, temayül yoklamaları ve mülakatlarla seçim sürecini demokrasi şölenine dönüştürdüklerini kaydeden Salman, "Teşkilat ve aday adaylarımız ellerinden geldiği kadar bu sürece katkı sağladı. Centilmence ve demokratik bir yarış oldu. Kardeşlik hukuku içerisinde adil bir adaylık belirleme yöntemi uyguluyoruz. Temayül yoklamaları adayların belirlenmesinde parti üst kurulları için çok önemli referans niteliği taşıyor" dedi. 180'e yakın aday içerisinden 1 büyükşehir, 17 ilçe belediye başkan adayı belirleneceğini hatırlatan Başkan Salman, diğer aday adaylarının seçimlere katılacak adayın etrafında kenetleneceğini ve davaya hizmet edeceğini vurguladı. Salman, yoğun katılımın AK Parti'de parti içi demokrasinin yerleştiğinin en önemli göstergesi olarak değerlendirdi.

ÇEVRECİ BİR UYGULAMA

Temayül yoklamasının elektronik ortamda gerçekleştirildiğini bunun da ekonomik değer anlamına geldiğini vurgulayan Salman, "Kâğıdın hammaddesi ağaç. Bu yöntemle 3 ton ağacın kurtarılmasına, 100 bin lira masrafın önlenmesine katkı bulunmuş olduk. Şimdi sonuçlar doğrudan Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.