Hava Durumu

AK Parti Bursa İl Başkanı Salman'dan Kurban Bayramı mesajı

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2018 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2018 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AK Parti Bursa İl Başkanı Salman'dan Kurban Bayramı mesajı

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların, manevi değerlerin geleneksel olarak yaşatıldığı, aile bireylerini bir araya getiren, toplumda sevgi ve hoşgörünün hâkim olduğu günler olduğunu söyledi. Başkan Salman, "Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan şu günlerde, bayramları bir fırsat olarak değerlendirmeli, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde birbirimize kenetlenmeliyiz" dedi.

Bayramların birlik ve beraberliği pekiştirmek, paylaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşamak ve bu kültürü yeni nesillere aktarmak için anlamlı günler ve önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Başkan Ayhan Salman, "Mübarek Kurban Bayramınızı, en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Bayramların aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliği olduğunu vurgulayan Başkan Ayhan Salman, sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan Kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi kavramak gerektiğine dikkat çekti. Salman, "Bu bayramda, muhtaçların hanelerine, muhabbet ve sevinç taşımalıyız. Kurban ibadetiyle bizden istenen, elimizle birlikte gönlümüzü de birbirimize açmak, gönülden verebilmektir. Bu günler, aynı zamanda Hac ibadetinin ifa edildiği; dilleri, ırkları, tenleri, renkleri, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, Arafat meydanında, dualar eşliğinde, müstesna bir kardeşlik manzarası sergilediği günlerdir" diye konuştu.

GÜN BİRLİK GÜNÜDÜR

Ayhan Salman açıklamasında son günlerde Türkiye'ye karşı yapılan ekonomik saldırılara da değindi. Saldırılar karşısında Türk milletinin yine tek yürek olması, hain güçlere karşı kenetlenmesi gerektiğini vurgulayan Salman şunları da söyledi:

"Ülkemiz finansal ve ekonomik bir terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Ülkemize yönelik tezgâh peşinde olan karanlık güçlerin oyunlarını daha çok birbirimize destek olarak bozacağız. Türkiye eskisi gibi onların her dediğine 'evet' diyecek zayıf ve küçük bir ülke değildir. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan hainlerin tuzaklarına düşmeyelim. Türk milleti, tarihte buna benzer birçok zorluğu sıkıntıyı nasıl aştıysa, bu kez yine başaracak, hainlerin karşısında dimdik ayakta kalacaktır. Yeter ki, birlik ve beraberliğimize helal getirmelerine izin vermeyelim.

Bu vesile ile Bursalıların ve tüm İslam âleminin Mübarek Kurban Bayramını, en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bayramın, ülkemizle birlikte tüm İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.