Hava Durumu

Adobe, Creative Cloud kullanıcılarını uyardı

Adobe, Creative Cloud üyelerini, eski sürümler konusunda uyaran bir e-posta gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2019 21:28
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 21:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Adobe, Creative Cloud kullanıcılarını uyardı

Yazılım şirketi Adobe, Creative Cloud abonelerine bir uyarı e-postası gönderdi. Şirket, gönderdiği e-postada, üçüncü parti uygulamalar tarafından ihlâl edilen potansiyel riskler konusunda kullanıcılarını uyardı. Adobe, CC uygulamalarını kullanan abonelerinin uygulamaları güncellemeleri gerektiğini söyledi. Twitter'da bir kullanıcının şikayetine cevap veren AdobeCare hesabı, kullanıcılarının CC uygulamalarının son iki sürümünü indirebileceğini söyledi.

Apple Insider'a açıklama yapan bir sözcü, "Adobe, son zamanlarda Creative Cloud uygulamalarının eski sürümlerini durdurmuş durumda. Bu sürümleri kullanan kullanıcılar ise artık lisanslı olmadıklarını belirten ve son yetkili sürümlerin nasıl indirileceğini anlatan rehberlerle bilgilendiriliyorlar" dedi. Ancak sözcünün söylediğine göre Adobe, üçüncü parti ihlalleri iddiası konusunda, devam eden davalar sebebiyle yorum yapamadı.

Adobe'dan, parasını ödediğim yazılımı kullanamayacağımla ilgili bir e-posta aldım. Sanırım üyeliğimi iptal ettirme zamanım gelmiş.

Şirket, hangi davanın bu uyarı postalarını göndermeye zorladığından bahsetmedi ancak Apple Insider'da yer alan habere göre Dolby, Adobe'u lisans anlaşmalarına uymadıkları iddiasıyla Mart 2018'de dava etmişti. Adobe, Dolby teknolojisi kullandığı ürünlerini, sözleşmeye bağlı olarak şirkete raporlamak ve telif ücreti ödemek zorunda.

Mahkeme dokümanlarına göre Dolby, Adobe'u herhangi ödeme yapmadan kendi teknolojilerini kullanmakla ve gerekli bilgiyi sağlamayı reddetmekle suçluyor. Adobe ise zamanında

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.