Hava Durumu

Adnan Oktar polise mektup yazmış: Mehdilikten vazgeçersem bırakır mısınız?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan almanak şeklindeki 2018 yılı faaliyet raporunda, suç örgütü elebaşı Adnan Oktar'ın, cezaevinden Emniyet'e mektup yazıp pazarlık yapmaya kalkıştığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2019 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Adnan Oktar polise mektup yazmış: Mehdilikten vazgeçersem bırakır mısınız?

Kendisini "mehdi" olarak gösterip 1979'da kurduğu tarikat görünümlü korku ve şantaj örgütüyle binlerce insanı perişan eden Adnan Oktar'a yönelik operasyon, önceki gün dağıtılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü faaliyet raporunda yer aldı. Raporda, Oktar'ın yakalanmasaydı 2019 yılında mehdiliğini ilan etmeye hazırlandığı değerlendirmesine yer verildi.

Editörlüğünü gazeteci Şenol Gezer'in yaptığı raporda, "Oktar örgütünün temelleri 1979'da atıldı. Lider Adnan Oktar'ın aynı yıl üniversite tahsili için Ankara'dan İstanbul'a gelmesiyle temelleri atılan örgüt, 90'lı yılların başında adını duyurmaya başladı. Hedefleri arasında 40 yıllık bir çalışma neticesinde Mehdi'nin zuhur edeceği inancını yerleştiren örgüt, 2019'u 'Yönetimi ele alma yılı' olarak görüyordu" ifadeleri yer aldı. 

40 yıllık planı sekiz ay önce başlatılan operasyonlarla yerle bir olan ve tutuklanacağını anlayan Oktar'ın, çıkış için pazarlık yapmaya kalkıştığı öğrenildi.

Halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Oktar'ın, kendisiyle birlikte gözaltına alınan 135 kişiden 35 ismin itirafçı olması üzerine Oktar, geçen günlerde İstanbul Emniyeti'ne bir mektup yazdı.  Oktar'ın "Mehdilikten vazgeçersem serbest bırakır mısınız?" diye sorduğu öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.