Hava Durumu

Adil Öksüz ile ilgili kritik isim yakalandı

Konya polisinin 31 ilde düzenlediği FETÖ'nün askeri imamlarına yönelik operasyonda, 47 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 15 Temmuz darbe teşebbüsünün kilit ismi firari Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik de bulunuyor. Tetik, Sakarya'da gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2018 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2018 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Adil Öksüz ile ilgili kritik isim yakalandı

Konya merkezli düzenlenen FETÖ operasyonunda 47 kişi gözaltına alındı. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından TSK içerisindeki kripto askerler ve onları yöneten mahrem imamlara yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheliler arasında FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in de bulunduğu ortaya çıktı. 

Sakarya'da yakalanan Tetik, sorgulanmak üzere Konya'ya getirildi. 

ÖRGÜTTE 'GEZİCİ' OLARAK BİLİNİYOR

Firari Öksüz'ün bacanağı Ökkeş Tetik'in örgüt içerisinde 'Gezici' olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Tetik'in, Hava Kuvvetleri içerisinde örgüt üyesi askerleri ve onlara mahrem imamlık yapan kişileri denetlediği iddia edildi. Örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcısı da olan Tetik'in, elebaşı Fethullah Gülen'in çağrısı üzerine Bank Asya hesabına 126 bin lira para yatırdığı da ortaya çıktı.

ÖNCE TUTUKLANMIŞ SONRA TAHLİYE OLMUŞ

Ökkeş Tetik'in Ankara'da yürütülen KPSS sorularının sızdırılması soruşturmasında tutuklandığı, ancak mahkeme tarafından iki ay önce tahliye edildiği de öğrenildi.

TETİK'İN EŞİ DE TUTUKLU

Ökkeş Tetik'in eşi Belkıs Nur Tetik, evlerine gelen Adil Öksüz'ü polise ihbar etmeyerek kaçmasına neden olduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.