Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye S-400 çağrısı

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye'nin S-400 savunma sistemlerinden kurtulması gerektiğine dair açıklamada bulundu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise S-400'lerin çalışacağı yönünde mesaj verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2019 08:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2019 08:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
ABD'den Türkiye'ye S-400 çağrısı

Adının saklı kalması koşulu ile Reuters 'a konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, Türkiye ile ABD arasında krize yol açan Rus hava savunma sistemlerine yönelik Türkiye'ye çağrıda bulundu.

Yetkili, ilişkilerde ilerleme sağlanması için Türkiye'nin S-400'lerden "kurtulması" gerektiğini söyledi. Pentagon yetkilisi ayrıcaAmerika'nın Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası'nı (CAATSA) da hatırlattı.

ABD'li yetkili, S-400 alımı yüzünden Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini de sözlerine ekledi.

Yetkili, şu ifadeleri kullandı:

"CAATSA kapsamında yaptırım hala mümkün. Yaptırımların mutlak bir takvimi yok. Çin'e Rusya'dan savaş uçağı satın alması sebebiyle aynı yasa kapsamında yaptırım uygulanması dokuz ay sürdü."

MİLLİ SAVUNMA BAKANI AKAR: S-400 ÇALIŞACAK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda S-400'lerden geri adım atılmayacağı mesajı verdi. Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Akar, "S-400 çalışacak" dedi ve Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin eğitim süreci tamamlandığında planlanan faaliyetlerin uygulanacağını söyledi. Akar, "S-400'lerin birinci filo ve iki bataryası Türkiye'ye intikal etmiş bulunuyor. İki bataryanın kuruluş ve TSK personelinin eğitim süreci devam ediyor. Bunlar tamamlanınca planladığımız faaliyet neyse onu uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Akar, ABD'den alınan F-35'lere ilişkin olarak da, "Beş F35'ten dördünü fiilen teslim aldık, biri teslim edilmek üzere hangarlarda bekliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.