Hava Durumu

AB'den Akdeniz açıklaması! Türkiye'ye karşı tedbir alınmalı

AB Genel İşler Konseyi toplantısı sonrasında yapılan açıklamada Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının 'yasa dışı' olduğu vurgulanırken, AB'nin bu konuda 'gerekli' tedbirleri alması konusunda çağrı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2019 00:47
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2019 00:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
AB'den Akdeniz açıklaması! Türkiye'ye karşı tedbir alınmalı

Lüksemburg'da toplanan AB Genel İşler Konseyi'nin ardından yayımlanan sonuç bildirgesinde Doğu Akdeniz açıklarında sondaj faaliyetleri yürüten Türkiye'ye karşı 'gerekli' önlemler alınmasının gündeme getirileceği bildirildi.

Konsey tarafından yapılan açıklamada Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki mevcut sondaj faaliyetlerinin ciddi endişelere sebep olduğu ve Türkiye'nin henüz Avrupa Birliği'nin bu tür faaliyetleri durdurma çağrısına cevap vermediği belirtildi.

Açıklamada, bu tür eylemlerin AB-Türkiye ilişkilerine olumsuz etkiler bırakabileceğinin altı çizilirken, Türkiye'ye AB üyesi devletlerin egemenlik haklarına saygı göstermesi çağrıldı. Ayrıca AB'nin gelişmeleri yakından takip edeceği ve Kıbrıs Cumhuriyeti ile 'tam bir birlik ve dayanışma içinde' durumu değerlendireceği belirtildi.

Bildirgede, "Konsey, AB Komisyonu ve Dış İlişkiler Servisi'ni gecikmesizin uygun tedbirleri almaya davet ediyor" ifadesine yer verildi

Türkiye ve Kıbrıs arasında Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyor.

Kıbrıs, bölgenin kendi karasuları içinde olduğunu iddia ederek sondaj faaliyetlerinin egemenlik haklarını çiğnendiğini savunuyor. Türkiye ise aksini öne sürüyor ve sondaj gemisiyle arama çalışmalarına devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.