Hava Durumu

Çocuklar İçin Korkutan İnternet Raporu

null

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Çocuklar İçin Korkutan İnternet Raporu

Bugünlerde haber bültenlerinde duyduğumuz tüyler ürpertici olaylara bir yenisi daha eklendi. Yaş ortalaması 13 olan kız çocukları ile Facebook’ta tanıştıktan sonra bu çocukları kandıran ve onlara cinsel tacizde bulunan bir çete ortaya çıkarıldı. Üstelik bu kız çocuklarından birinin hamile olduğu anlaşıldı. Durum gerçekten bu kadar vahim mi?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin İnternet Kurulu ile birlikte yaptığı bir araştırmada çocukların internet kullanım alışkanlıkları incelendi ve ortaya son derece düşündürücü veriler çıktı. Yapılan araştırmaya katılan 9-16 yaş arası çocukların tamamı Facebook kullanıcısı.

Araştırma kapsamında elde edilen diğer veriler şöyle: Çocukların yüzde 39’u her gün bir kez, yüzde 30’u her gün bir kezden daha fazla internete girdiğini ifade ediyor. Bu çocukların Facebook’ her girdiklerinde geçirdiklerin zaman ise ortalama 72,19 dakika. Bu süre çocukların yaşları arttıkça çoğalıyor.

Facebook başta olmak üzere sosyal paylaşım siteleri noktasında çocukların yaşadıkları en büyük eksiklik gizlilik kurallarını bilmiyor oluşları. Bu da kendilerine gelen hemen hemen tüm arkadaşlık tekliflerini kabul etmelerine neden oluyor. İşte tehlikenin başladığı yer burası.

Özellikle sahte kimliklerle kendini tanıtan insanlarla arkadaşlık etmeye başlayan çocuklar için tehlike çanları çalmaya başlamıştır demek ne yazık ki mümkün.

Girişimin uzmanı olan Kristin Langer, “Sosyal paylaşım siteleri, veri koruma ve gençleri koruma hususunda ihmalkar davranıyor. Bu nedenle Facebook yetişkin olmayanlar için tavsiye edilmiyor.” diyor. Çocuklarının Facebook’a kayıt olmasına izin veren ailelerin çocuklarıyla birlikte özel bilgi ve güvenlik ayarlarını ayarlamasını tavsiye ediyor. Çocuklar Facebook’ta gerçek yaşını kullandığı takdirde yaş gruplarına uygun ayarlardan faydalanabiliyor. Bu ayarlara göre Facebook kullanıcısı çocuklar yabancılar tarafından arama motorundan aratıldığında bulunamıyor. Arkadaş listelerinde olmayan kişiler kendilerine mesaj gönderemiyor. Ancak sorun şu ki çocuklar siteye gerçek yaşları ile üye olmuyorlar.

Elbette bu konuda da ailelere büyük rol düşüyor. Çocuklarını sosyal paylaşım sitelerine karşı duyarlı hale getirmesi, özel bilgilerini paylaşmamaları ve tanımadıkları kişileri asla arkadaş listelerine eklememeleri yönünde uyarması ise şart. Öte yandan çocuğun odasında bilgisayar bulunmaması ve çocuklar için internet filtreleri kullanılmasında da önemli faydalar vardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.