Hava Durumu

Türkiye'nin İnternet Karnesi

null

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2014 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.lodoshaber.com
Türkiye'nin İnternet Karnesi

Google tarafından 2014 tüketici barometresi raporu yayınlandı. 46 ülkenin tüketicileri ile ilgili detaylı bilgiler paylaşılırken, Türkiye ile ilgili 12 grafik dikkat çekti. Farklı cihazlar özelinde hazırlanan ve belirli demografik filtreler eklenerek tüm dünyadaki sosyal medya, internet, online shopping datalarının bir havuzda toplanmasıyla oluşturulan rapor, çarpıcı detaylarıyla ön plana çıkıyor. 

Raporda ülkemizdeki internet kullanım alışkanlıklarıyla ilgili dikkat çeken detaylardan biri, potansiyelinden dolayı son dönemde online shopping’e de el atması beklenen sosyal medyanın kullanımının %92 gibi bir orana ulaşarak dünyanın en yüksek seviyesine gelmesi gibi görünüyor.

Bu bilginin yakın vadede Türkiye pazarına yönelik potansiyel eğilimleri nasıl etkileyeceği bilinmez ama veriler, Türkiye’de ve dünyada internetin ne denli yaşamımıza entegre hale geldiğini gözler önüne serecek cinsten.

Dünyada %40 oranlarında seyreden sosyal medya kullanımı, Türkiye’de rekor seviyede seyrediyor. Online olma sürelerine bakıldığında, sürekli online gözüken toplumumuzda 16-24 yaş aralığının %84′ü internet kullanıyor. 25-34 yaş aralığının internet kullanım yüzdesi %77 iken, 35-44 yaş aralığında %62 ye kadar gerilemekte. Teknoloji ile ne kadar barışık bir millet olduğumuz istatistikler tarafından ispatlanıyor.

Ülkeler özelinde birçok farklı veriye de ulaşabilen araştırmada, Türkiyede internet kullanım sıklığı da gözler önüne serilmiş. Rapora göre günde birden fazla kez internete girenler, nüfusun %54’ünü oluşturuyor.

Google 2014 tüketici barometre raporuna göre bir diğer dikkat çekici veriyse, potansiyel tüketicilerin satın alınması düşünülen ürünle ilgili veri toplama aşamasıyla ilgili. Satın alma aşamasına geçilmeden önce herhangi bir ürünle ilgili tanıtıcı video izleme eğilimleri üzerine Doğu Avrupa ve Güney Amerika bazında yapılan araştırmada Türk tüketiciler, Romanya’dan sonra %22 ile ürün satın almadan önce video izleme eğiliminde 2. sırada.

Akıllı telefon kullanım yüzdelerini incelediğimizde 2012 yılından bu yana yükselen bir trend izlenmekte. 2012 yılında %14  akıllı telefon kullanımı varken 2014 yılında %39’a kadar yükseliyor. %32 oranında kullanıcılar akıllı telefonlarını internetten alıyorlar. E-ticaretin ülkemizdeki önemini özetleyen bu ufak detay aslına bakarsanız çok fazla şey anlatıyor.

Herhangi bir ürünü satın almadan önce internette çok detaylı bir araştırma yapıyoruz. Araştırmayı akıllı telefonları aracılığı ile yapan kullanıcılarının oranı %37.

Yayınlandığı anda çokça ses getiren Google 2014 Tüketici Barometre Raporu, Pazarlama ve sosyal medya üzerinde çalışan akademik araştırmacıların yanı sıra, dünya ticaretinde yeni pazarlar arayan yatırımcıların da ufkunu açacak gibi görünüyor.

Google’ın tüketici barometresi raporunun ayrıntılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Reputeus.com

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.